Nya lyxbostäder intill Nisbethska

Malmen Artikeln publicerades
Atrios skisser visar en lyxig byggnad intill Nisbethska.
Foto: Kalmargården
Atrios skisser visar en lyxig byggnad intill Nisbethska.

Det är inte alla byggnader som ägs av Kifab. Även LW Fastigheter har stora ytor, som de nu jobbar med att få uthyrda. Intresset för bostäder i området är stort. Alla lägenheter i nya huset intill Nisbethska är sålda, den dyraste för nästan 3,4 miljoner kronor.

Högskolebiblioteket och Nisbethska är några av de byggnader som LW Fastigheter äger och som töms när Linnéuniversitetet flyttar ut. Högskolebiblioteket är planerat att vara utflyttat nästa år, 2020.

Biblioteket på Nygatan 18A.
Foto: Johanna Eriksson
Biblioteket på Nygatan 18A.
Nisbethska huset på Linnégatan 5
Foto: Johanna Eriksson
Nisbethska huset på Linnégatan 5

I grannfastigheten till gamla Nisbethska planeras nu en bostadsrättsförening, Falken.

Företaget Kalmargården, som äger ett antal fastigheter i Kalmar, bland annat på Kaggensgatan och Larmgatan, planerar en bostadsrättsförening med arkitektritade lyxlägenheter här. Carraramarmor samsas med enstaviga fiskbensmönstrade ekgolv i lägenheterna.

”Stiligt, exklusivt och ostört”, menar bolaget.

14 lägenheter är sålda i fyrvåningshuset med inredd vind, som arkitektoniskt spelar mot Nisbethska.

Den dyraste är en vindsvåning med egen balkong. Här får kunden betala 3 375 000 kronor plus en avgift på 3 886 kronor per månad för en trea på 71,5 kvadratmeter.

I huset är det den största lägenheten. Bostäderna är ganska jämnt fördelade i storlek. Minsta lägenheten är en etta på första våningen, 31,9 kvadratmeter stor med ett pris på 1 375 000 kronor och en avgift på 1 725 kronor. Tvåorna ligger strax under två miljoner kronor.