Par och släktingar med makt

Kalmar Artikeln publicerades

Det finns många mäktiga familjer i länet.

Anders och Lisa Jalmander

Det händer mycket runt syskonen Jalmander i Kalmar just nu. Anders Jalmanders LW Fastigheter, expanderar kraftigt. Senast blev det affär på Åhlénshuset i city som man genast ville bygga till på höjden. Bakslag för inglasning av Norra Långgatan, dålig idé tyckte antikvarien. Lisa Jalmander är ordförande för Kalmars Moderater och mycket aktiv inom hästsporten, inte minst Kalmar Horse Show.

Laila Kirppu och Conny Jörneklint

Samboparet som båda kan titulera sig lagman. Kirppu efterträdde Jörnklint som chef för tingsrätten i Kalmar. Jörneklint kan för övrigt även göra anspråk på att vara författare, sedan den bok om Kalmar tingsrätt han författat tillsammans med andra lagmän kommit ut på bokhandeln.

Karin Mattsson och Lars Mattsson och Anders Henriksson

Släkten Henriksson har en del att säga till om. Det är bara Swedbankchefen Karin som inte riktigt är med på Maktlistan. Men nära är det. Hennes make Lars Mattsson är primärvårdschef och farbror Anders är landstingsråd. Karins pappa Kjell har varit kommunalråd i Kalmar.

Johan Persson och Malin Almqvist

Samboparet med bostad i Bjursnäs är det klart mäktigaste paret i Kalmar län. Om Malin till slut skulle utses till ny landshövding i Kalmar blir det inflyttning i residenset och betydligt närmare till jobbet för båda.

Lena Hallengren och Jonas Hellberg

Teaterintresserade S-politiker som ägnar sommaren åt amatörteater i Södvik. Hallengren är en av de tongivande socialdemokraterna på riksplanet, Jonas Hellberg kan vara den som tar över som landstingsråd om det skulle vänta nya uppdrag för Anders Henriksson.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.