Passagerare på buss slängde av aggressiv kvinna

Gamla industriområdet Artikeln publicerades

Den unga kvinnan sprang efter den andra kvinnan in i bussen och drog henne i håret. Chauffören tryckte på överfallslarmet och andra passagerare slängde av fridstöraren.

En tjej i 18-årsåldern stod och väntade på bussen utanför McDonalds på Polhemsgatan vid 23.30-tiden i lördags, då en bil med flera personer i dök upp.

Bilen körde flera varv i rondellen intill busshållplatsen, under det att en eller flera personer i den ropade okvädingsord till den ensamma tjejen. Hon tog då upp mobilen och började filma, vilket inte uppskattades.

En ung kvinna hoppade ur bilen och försökte få tag i mobilen. Samtidigt kom bussen. Den ensamma tjejen hoppade på, och gärningspersonen följde efter.

– Hon drar i håret på tjejen och då trycker busschauffören på överfallslarmet. Andra passagerare ingriper och kastar ut den misstänkte, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Kvinnan och hennes kumpaner försvinner från platsen. Det är oklart om kvinnan på busshållplatsen och personerna i bilen känner varandra sedan tidigare.