Pensionärsmaten

Kalmar Artikeln publicerades

Veckans matsedel

Måndag Lunch: Stekt falukorv, potatis, pepparrotssås, tärnade morötter. Ugnstekt kassler, potatisgratäng, örtrödvinsås, tärnade morötter. Dessert: Äppelkanelkräm.

Tisdag Lunch: Kycklinglårfilé, potatis, currysås, romanescosymfoni. Varmrökt lax, potatis, sauce verte, romanescosymfoni. Dessert: Persikohalvor, vispgrädde.

Onsdag Lunch: Kokt torsk, potatis, äggsås, broccolibuketter. Broccoli- och ädelostpaj, tomat- och bönsalsa. Dessert: Citrussoppa.

Torsdag Lunch: Kött- och grönsakssoppa, ostsmörgås. Isterband, dillstuvad potatis, morotsmix. Dessert: Ostkaka, sylt, vispgrädde.

Fredag Lunch: Rotmos, rimmad bog. Lasagnette smaksatt med rotfrukter och linser, majs. Dessert: Chokladpudding, vispgrädde.

Lördag Lunch: Wallenbergare, potatis, brunsås, gröna ärtor, inlagd gurka. Spenat- och ostgratinerad sejfilé, potatis, gröna ärtor. Dessert: Körsbärskräm.

Söndag Lunch: Portergryta, kokt potatis, bukettgrönsaker, gelé. Indonesisk kycklinggratäng, ris, bukettgrönsaker. Dessert: Drottningmousse.