Pensionärsmaten

Kalmar Artikeln publicerades

Veckans matsedel

Måndag Lunch: Dillkött, potatis, tärnade morötter. Lasagne med ost, spenat & solroskärnor, tärnade morötter. Dessert: Blåbärskräm.

Tisdag Lunch: Rotfruktsgratäng, frukostkorv. Citronkokt torskfilé, potatis, hummersås, slottsgrönsaker. Dessert: Jordgubbssoppa.

Onsdag Lunch: Köttfärslåda, potatis, gräddsås, amerikanska grönsaker. Kasslergryta med paprika, purjolök, fänkål & dragon, potatis, amerikanska grönsaker. Dessert: Fruktcoctail, vispgrädde.

Torsdag Lunch: Ärtsoppa med rimmat fläsk, ostsmörgås. Tandoorikyckling, ris, yoghurtsås, gröna ärter. Dessert: Pannkakor, sylt.

Fredag Lunch: Panerad spätta, potatis, romsås, gröna ärter. Spaghetti, köttfärssås. Dessert: Rabarberkompott.

Lördag Lunch: Biff Lindström, potatis, brunsås, ärter & morötter. Fänkålsdoftande fiskgryta, potatis, aioli, ärter & morötter. Dessert: Glass, chokladsås.

Söndag Lunch: Senap & honungsglaserad fläskkarré, potatis, persiljegräddsås, klostergrönsaker, äppelmos. Heminlagd sill, potatis, gräslökscreme, gröna ärter. Dessert: Saftiga blåbärsrutor, vaniljsås.