Persson till revy i Falkenberg?

Kalmar Artikeln publicerades

Östra Småland kan i dag avslöja att kommunalrådet Johan Persson (S) är på hemligt besök i Falkenberg. Där deltar han i slutaudition hos komikerduon Stefan & Krister inför sommarens folklustspel ”Ölänningar och komockor”.

Obs! Denna text utgör Östra Smålands aprilskämt för 2019 och är inte överensstämmande med verkligheten. En sammanfattning av årets aprilskämt i Kalmar län går att läsa här.

Efter flera färgstarka inhopp i Södermörerevyn på Bjursnäs bygdegård tycks kommunens starke man ha fått smak för scenlivet.

– Jag vill egentligen inte säga för mycket. Men går allt i lås kommer jag även att få hjälpa till i manusskrivandet. Efter att ha varit kommunalråd sedan år 2006 har jag många uppslag. Det finns många profiler i Kalmarpolitiken, som Bertil Dahl, Inger Hilmansson och Mattias Adolfson, som inspirerar, säger Johan Persson hemlighetsfullt till Östra Småland.

Perssons fru, länsrådet Malin Almqvist, är musikutbildad och har mångåriga erfarenheter från revymakeri på Öland. Även hon kan komma att få spela vissa roller i sommarens uppsättning, framför allt som reserv om någon aktör skulle behöva sluta tvärt.

– Har Malin klarat att vara stand in åt landshövdingar ska hon nog klara även detta, säger Persson.

Den teaterengagerade socialdemokraten Jonas Hellberg är också, enligt uppgift, inblandad på ett hörn.

Revyn är planerad att spelas på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg under juni och juli. Men augusti månad är tanken att uppsättningen ska visas på Perssons hemmaplan i Kalmar.

Lite ångrar möjligen kommunalrådet att avtal redan har skrivits med Krusenstiernska gården om en annan sommarteater. Bland annat är det för att ha möjlighet att visa Perssons nya revy som kommunen på senare tid har drivit på så hårt om att kunna bygga om och använda Bastionen. Redan nu kan biljetter för intresserade reserveras hos Destination Kalmar.

Visserligen har Krister Classon, som tillsammans med Stefan Gerhardsson utgör den uppskattade komikerduon, gått i pension. Dock har Classon gjort vissa inhopp de senaste åren. Tanken är att han nu på mera permanent basis ska ersättas. Väljs Johan Persson, som är en av tre kandidater, kommer Stefan & Krister att byta namn till Stefan & Persson.

– Otroligt hedrande. Tänk att en Ölandskille och son till en ostmästare nämns i sammanhang som dessa, säger Persson stolt.

Får Persson jobbet i Falkenberg kan den socialdemokratiske tungviktaren tvingas lämna Kalmarpolitiken redan framåt sommaren.

Krister Stefansson