Pojkar jagades av knivbeväpnad och påverkad man

Kalmar Artikeln publicerades

På morgonen den 30 april greps en 24-årig man av polis utanför Ica Nära i Rinkabyholm. Den narkotikapåverkade och knivbeväpnade mannen hade jagat två pojkar som han hade fått för sig hade stulit från honom.

Pojkarna skulle gå till affären när de fick syn på mannen på en parkbänk, och började prata med honom. Till en början var han trevlig. Men när mannen gick iväg en stund närmade de sig bänken och han fick då för sig att de stal hans pengar. Han började jaga pojkarna i kvarteret och skrek att han skulle döda dem. En av pojkarna gömde sig inne på ett ålderdomshem och ringde polisen, som kom dit och grep 24-åringen. Den andra grabben sprang hem.

En knapp månad senare försökte mannen köra ifrån polisen som känt igen hans bil och som vet att han missbrukar och saknar körkort. Under biljakten ut från Kalmar kör han bland annat vänster i en rondell och vid det pågående vägarbetet vid Karlsrorondellen kör han sönder bilen mot en tillfällig barriär. I fordonet finns flera andra personer samt yxa och kniv.

24-åringen har nu fällts för olaga hot, vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

Han slipper undan fängelse utan döms till skyddstillsyn och krav på behandling för sitt missbruk.

Till NCC Construction, ägare av den sönderkörda barriären, ska han betala ett skadestånd på 13 140 kronor. Den av de två pojkarna som har medverkat i utredningen tilldelas ett skadestånd på 12 400 kronor.