Polisen efter fjärde personrånet: "Självklart så tittar vi på likheter"

Kalmar Artikeln publicerades
Polisens presstalesperson Robert Loeffel.
Foto: Lena Gunnarsson
Polisens presstalesperson Robert Loeffel.

För fjärde gången sedan mitten av februari har ett personrån anmälts i Kalmar. Samtliga rån uppvisar likheter sett till antal gärningsmän och tillvägagångssätt.

– Självklart så tittar vi på likheter mellan de här händelserna, jämför och försöker lägga ihop pusselbitarna. Men vi kan inte här och nu säga att det finns en koppling.

Så säger polisens presstalesperson Robert Loeffel efter det senaste personrånet i Kalmar, som skedde vid 19.35-tiden i fredags kväll.

Polisen vill i nuläget inte gå ut med exakt var i Kalmar det har skett, men det handlar om en ung man som utanför sin bostad konfronteras av två-tre personer. De är delvis maskerade och har ett pistolliknande föremål.

Rånarna tvingar med ynglingen en bit bort, där han får lämna ifrån sig kläder, cigaretter och ett halsband. De ska även ha sagt saker till sitt offer som av polisen rubriceras som både grovt olaga hot och övergrepp i rättssak. De försvinner därefter från platsen.

– Anhörig till målsägande kontaktar polisen strax efteråt. Vi sökte igenom området utan att hitta de misstänkta, uppger Robert Loeffel.

Övriga anmälda personrån i Kalmar senaste tiden

3 mars, söndag förmiddag: Man i 65-årsåldern anmäler att han rånats vid en bankomat på Kvarnholmen. Tre unga män ska ha kommit fram, knuffat honom till marken och tömt hans plånbok på innehåll.

28 februari, torsdag kväll: Man i 60-årsåldern avtvingas cykel, väska och ryggsäck på ett grönområde vid Ellidas gränd i Bergavik. Rånarna är tre till antalet, maskerade och beväpnade med ett pistolliknande föremål. Mannen får ta emot en spark som får honom att falla omkull.

12 februari, tisdag kväll: Man i 75-årsåldern rånas i Berga centrum när han är på väg till bankomaten. Tre yngre män tvingar till sig smycken och bankkort, som de utan framgång försöker ta ut pengar med.