Premiär för stor mat- och musikfestival på Öland

Borgholm Artikeln publicerades
Samir & Viktor
Foto: Anna Törnkvist
Samir & Viktor

27-29 juni arrangeras ett nytt koncept i Borgholm. Det vankas en tredagars mat- och musikfestival med bland andra Petter som artist.

Matfestivalen blir en blandning mellan mat och musik. Under dagarna kommer fokuset ligga på maten och framåt kvällarna byts det till musiken. Artister som kommer till festivalen förutom Petter är även Samir & Viktor, Renaida och Caroline af Ugglas.

Borgholms torg kommer under 27-29 juni att förvandlas till en matmarknad med matvagnar som serverar mat och dryck som i så stor utsträckning som möjligt kommer vara tillverkade av lokala råvaror. Det blir till exempel nöt- och lammkött från Mysinge och Jordsläta gård och getmjölksglass från Hagelstad Getgård.

– Vi hoppas att festivalen ska inspirera besökarna att börja prata om varifrån maten kommer och att de vill värna de lokala aktörerna, säger Pelle Aldestam, festivalgeneral i ett pressmeddelande.

Nu i slutet av Juni är det premiär av det här konceptet i Borgholm men det planeras att återkomma varje sommar. Det här görs för att lyfta regionens mathantverkare förklarar festivalgeneralen Pelle Alderstam i pressmeddelandet.