Prestigefullt certifikat till Kagg

Kalmar Artikeln publicerades
Lärare, rektorer och branschfolk samlades i firande över Lars Kaggskolans nya certifiering.
Foto: Anton Hansson
Lärare, rektorer och branschfolk samlades i firande över Lars Kaggskolans nya certifiering.

Fordonsprogrammet på Lars Kagg-gymnasiet blev på tisdagen en av fem svenska skolor att certifieras som Motorbranschcollege.

Det är skolans programråd som tillsammans med branschorganisationer jobbat mot att utbildningen ska bli certifierad som Motorbranschcollege som den femte skolan i Sverige.

– Skolan har granskats utifrån flera kvalitetsparametrar, bland annat elevernas prestationer och nöjdhet, lärarnas kompetens och branschens omdöme om utbildningen, säger Karolina Sörman, distriktschef för Motorbranschens Riksförbund (MRF) i Kalmar län.

Bakom Motorbranschcollege står Motorbranschens Arbetsgivareförbund och IF Metall. En glad rektor Märit Truuts tog emot diplom från Lina Skoglund från IF Metall.

– Det känns fantastiskt bra och är en bekräftelse på att det vi gör är verkligen bra, sa hon.

Dzenita Abaza, ordförande i Kalmarsunds gymnasieförbund framhävde möjligheterna på till arbete, som nu ökar ytterligare med certifikatet.

– Arbetsmarknaden ser strålande ut för er. Att en härifrån blev utsedd till Sveriges bästa ungdomsmekaniker kan dessutom inte bli bättre marknadsföring, sade hon till eleverna.

Som om inte certifikat, goda arbetsmarknadsprognoser och tårta var nog överraskade Karolina Sörman från MRF med att dela ut ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor för fordonslärarnas kompetensutveckling.