"Pride är ett vänsterjippo som stjälper HBT-personer"

Kalmar Artikeln publicerades
Alice Sigfridsson, distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbundet MUF i Kalmar, är mycket kritisk mot Pride, som hon menar helt tagits över av vänsterrörelsen och därför utesluter många homosexuella. 2 bilder
Foto:Moderaterna
Alice Sigfridsson, distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbundet MUF i Kalmar, är mycket kritisk mot Pride, som hon menar helt tagits över av vänsterrörelsen och därför utesluter många homosexuella.

Pride är ett vänsterjippo som stjälper snarare än hjälper HBT-personer i längden.

Det menar Alice Sigfridsson, distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbundet (MUF) i Kalmar län.

I ett mycket uppmärksammat inlägg på Twitter menar hon att västvärldens variant på Priderörelsen inte är till fördel för homosexuella, snarare tvärt om.

Inlägget har skapat en omfattande debatt, inte minst inom det moderata ungdomsförbundet.

– Jag var verkligen inte beredd på detta, säger hon, och jag kunde inte ana att det var så kontroversiellt att skriva ner det som många pratar om.

Alice Sigfridsson menar att Pride-paraderna fokuserar på sexualiteten på ett sätt som befäster många fördomar, i stället för att skapa större acceptans för människors olikheter i vardagen.

– Istället för att avdramatisera människors sexualitet gör man en större grej av det. Alla HBT-personer kan inte identifiera sig med Pride-paraden, utan vill bara bli betraktade som helt vanliga människor.

– Det är fel att betrakta människor som grupp bara för att de har samma sexualitet.

Alice Sigfridsson skriver i sitt twitterinlägg att det blir för mycket av "apor i bur" och det har hon fått mycket kritik för.

– Det jag menar är att det blir ett exotiskt inslag, i stället för den kärleksfest som är avsikten. Min kritik handlar inte om Pride i Kalmar utan om de stora paraderna, med ett helt annat fokus.

Men så här i efterhand medger hon att uttrycket "apor i bur", kanske inte var det mest välformulerade och hon ångrar det.

– Men alla som läser allt jag skrivit förstår att det inte handlar om något nedsättande mot homosexuella, tvärt om. Men sedan finns det förstås de som medvetet tolkar fel.

Alice Sigfridsson menar att det är viktigt att alla känner sig välkomna och att det inte är så i dag.

– Pride-rörelsen har tagits över av vänstern och det är tragiskt för homosexuella. Det utestänger många människor. Sexualiteten har inget med den politiska övertygelsen att göra.

Men varför engagerar ni från den borgerliga sidan er inte mer i HBTQ-rörelsen då?

– Vi är inte välkomna. Vänstern som dominerar rörelsen menar att de har tolkningsföreträde och släpper inte in några andra. Det är mycket skadligt för rörelsen och i längden något som dramatiskt skadar synen på homosexuella.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.