Rånmisstänkt häktades – för misshandel

Kalmar Artikeln publicerades

19-åringen som greps efter ett misstänkt rån i Kalmarsundsparken i lördags häktades under tisdagsmorgonen. Men inte för rån.

Åklagaren Magnus Argus hade begärt att 19-åringen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för rån. Vid förhandlingen valde han dock att föra fram både misshandel och stöld samt enbart misshandel som alternativyrkanden.

Rätten gick på det sistnämnda, och valde att häkta ynglingen på sannolika skäl misstänkt för misshandel. Åtal ska vara väckt senast den 27 augusti.

– Vissa saker finns kvar att göra rent utredningsmässigt, men jag räknar med att kunna väcka åtal till dess, säger Magnus Argus efter häktningsförhandlingen.

19-åringen och två jämnåriga ska ha träffat offret, även det en man i 20-årsåldern, vid centralstationen i lördags eftermiddag. Därifrån ska sällskapet ha gått till området runt Södra kyrkogården/Kalmarsundsparken, där målsäganden ska ha blivit misshandlad och fråntagen ägodelar.

19-åringen greps mindre än en timme senare.

Barometern uppger att ynglingen i mars förra året dömdes för rån och grov stöld i Göteborgsområdet. Straffet blev skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Hans två kumpaner har identifierats.

– De är i nuläget misstänkta för medhjälp till brott, men om de kommer att åtalas är oklart. Bevisläget mot dem är betydligt svagare, säger åklagaren Magnus Argus.