Rappare döms efter musikvideoinspelning i Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades
Mannen gästade Kalmar för att spela in en musikvideo – samt inmundiga lite kokain, visade det sig.
Foto: Claudio Bresciani / TT
Mannen gästade Kalmar för att spela in en musikvideo – samt inmundiga lite kokain, visade det sig.

En man i 30-årsåldern hemmahörande i Stockholms län har dömts vid Kalmar tingsrätt sedan han intagit kokain och cannabis i samband med en musikvideoinspelning i Kalmar.

Rapparen gästade Kalmar i början av förra året för att spela in en musikvideo tillsammans med några vänner.

Efter inspelningen begav sig vännerna till O'Learys medan rapparen återvände till sitt hotell. Efter ett par timmar väcktes han av att det klev in två poliser på hotellrummet. Poliserna hade tidigare på kvällen gripit en av hans vänner som uppvisade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. I samband med gripandet berättade vännen om musikvideoinspelningen, rapparen och var han befann sig. När poliserna väckte honom uppvisade han tecken på narkotikapåverkan genom att ha ”oerhört rödsprängda ögonvitor, ha stora pupiller samt ge ett uppenbart påverkat intryck”, skriver tingsrätten i domen.

I polisförhör uppgav rapparen att han intagit kokain men kunde inte minnas om det var dagar, veckor eller månader sedan. Denna version ändrade han under rättegången då han berättade att den senaste gången han provat kokain var under en utomlandsresa sent 2017.

Rapparen menar vidare att han omöjligen kan ha varit påverkad av kokain när han greps eftersom man blir pigg och vaken av drogen, vilket han bevisligen inte var när polisen väckte honom.

Urin- och blodprov styrker emellertid att rapparen var påverkad av både kokain och cannabis vid gripandet. Han döms för ringa narkotikabrott. Straffet landar på 30 dagsböter á 220 kronor, totalt 6 600 kronor.