Rätten: Han kan ha tafsat på kvinnor oavsiktligt

Kvarnholmen Artikeln publicerades

Vid fem tillfällen under kvällen hamnade 30-åringens händer på helt fel ställen.

En av de drabbade kvinnorna säger att första gången mannen gick förbi henne på O‘Learys dansgolv och tryckte till på hennes kön så trodde hon inte att det var med flit.

När han dök upp bakom henne och upprepade beteendet ändrade kvinnan uppfattning. Hon vände sig om, grep tag i mannens krage och skrek att han skulle ”ge fan i att ta på henne”. Tröjan gick sönder, mannen gick iväg, och kvinnan letade upp en vakt för att anmäla.

När hon stod med vakten dök en annan kvinna upp och berättade att även hon hade blivit ofredad av samme man, tre gånger. Även hon hade första gången trott att det hade skett oavsiktligt.

Mannen omhändertogs av vakterna och hämtades av polis.

30-åringen själv säger sig inte minnas mer än att han har varit där, dansat och umgåtts med sin flickvän och blivit väldigt berusad.

Eftersom de drabbade kvinnorna uppger att de vid det första tillfället fått uppfattningen att mannen råkat röra dem oavsiktligt, så anser rätten att detta inte går att utesluta. Mannen fälls därför endast för tre fall av sexuellt ofredande.

Villkorlig dom och 2 000 kronor i dagsböter blir straffet för händelserna i februari förra året. Kvinnorna tilldöms 6 000 kronor vardera i skadestånd.