Rekryterare uppmärksammad

Kalmar Artikeln publicerades
Linda Petersson flankeras av Catharina Nordström och Filip Qvarnström som överlämnat diplom och tårta.
Linda Petersson flankeras av Catharina Nordström och Filip Qvarnström som överlämnat diplom och tårta.

Kvinnors företagande är viktigt för jämställdhet och ekonomisk utveckling, det menar Centerkvinnorna som varje år på Kvinnodagen uppmärksammar en kvinnlig företagare. I år är det Linda Petersson som får diplom och tårta.

Linda Petersson driver Telin Rekrytering & Konsult, ett företag som arbetar med att rekrytera chefer och tjänstemän i Kalmartrakten. Just nu håller man bland annat på med leta rätt på en vd till Kifab eftersom den nuvarande, Michael Gelebo går i pension i höst.

Linda startade företaget 2011 tillsammans med Terése Smålander Carlstedt. Idag arbetar sex personer där.

– Dessutom har vi 30 konsulter. Vi arbetar med specialister och chefer och är väldigt lokala. Det är ett spännande jobb, säger Linda.

Centerkvinnorna verkar för att främja kvinnors entreprenörskap och för att fler kvinnor ska våga och orka driva företag. Varje år i samband med den internationella kvinnodagen väljer därför Centerkvinnor runt om i landet att uppmärksamma kvinnor som driver lokala företag.

– Vi vill uppmärksamma henne som företagare och förebild, samt tacka för att hon är en medkraft för jämställdhet, säger Chatarina Nordström.