Resebutik vinner hållbarhetspris

Kalmar Artikeln publicerades
Ivar Karlsson på Centralens Resebutik.
Foto: Karin Asmundsson
Ivar Karlsson på Centralens Resebutik.

Ivar Karlsson, ägare av Centralens Resebutik i Kalmar, tilldelas Hugopriset som belönar innovativa och hållbara idéer för samhällsutveckling. Centralens Resebutik är en av få aktörer i Sverige som säljer internationella tågresor.

”Med stor erfarenhet, engagemang och personlig service hjälper delägaren Ivar Karlsson och hans arbetskollegor många nya kunder att ta sig ut i världen och upptäcka tågresandets många fördelar”, lyder motiveringen.

– Hugopriset delas ut till inspiratörer och eldsjälar som med entusiasm och nytänkande bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Årets vinnare är inget undantag. För att ställa om till ett hållbart samhälle behövs ett hållbart transportsystem, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige som står bakom priset.

Hugopriset är teknikkonsultkoncernen Swecos pris för innovativ, inspirerande och hållbar samhällsutveckling. Priset är en vidareutveckling av före detta Stora Energipriset och det nya namnet är en hyllning till Hugo Theorell, grundare av Swecos äldsta verksamhet.