Rix FM Festival satte Stortorget i gungning

Kalmar Artikeln publicerades

Det dansades, hoppades och sjöngs på hela Stortorget när Rix FM Festival drog igång på torsdagskvällen.

Solen lyste fortfarande över hustaken och ner på Stortorget när musiken drog igång framåt 19-tiden. Längst framme vid scenen hade de trogna fansen väntat länge för att få bäst vy över artisterna.

Några av de som kommit tidigt var kompisarna Olivia Burman, Amra Sejdin och Molly Bremmer, alla sjutton år gamla.

– Vi är inte här för att se någon särskild artist, utan ville mest se hur läget var, sa Amra Sejdin.

Först ut på scen var flickfavoriten Anton Hagman, som genererade en hel del glada utrop från publiken längs fram. Medan solen sjönk ner bakom domkyrkan tog den tidigare Idol-vinnaren Martin Almgren över. Han följdes av DJ:n Mike Perry, och Mendes, som satte hela torget i gungning med sin salsadans. Hitlåtarna radades upp efter varandra, och publiken dansade och sjöng med.

Näst på tur var en man med småländska rötter. John Lundvik, som slog igenom som artist i årets upplaga av Melodifestivalen men har jobbat som låtskrivare långt innan dess, är uppväxt i Växjö. Och Kalmar ser han till och med som ett andra hem.

John Lundvik såg fram emot att spela i Kalmar, som är en speciell stad för honom.
Foto: Cecilia Oscarsson
John Lundvik såg fram emot att spela i Kalmar, som är en speciell stad för honom.

– Min sambos föräldrar bor faktiskt här, så vi är här ofta. Så det ska bli superroligt att spela här ikväll, säger John Lundvik.

Han har haft ett fullspäckat schema i sommar med tv-framträdanden och spelningar i hela landet. Något som han absolut inte klagar över själv.

– Nej, det är ju hur roligt som helst. Det här är ju det jag vill hålla på med, och jag är otroligt tacksam att jag får chansen att göra det, säger John Lundvik.

När sommaren är över ser han fram emot att få tid att reflektera, sova ut om morgnarna och ta av sig klockan. Att få stanna upp och njuta över allt han har varit med om.

– Det är knappt man hinner göra det när det är full fart hela tiden. Men jag ska försöka ikväll, såklart, nu när jag är i Kalmar, säger han.

Därefter spelade även Jakob Karlberg, som är mest känd för sin hit ”Fan va bra”. Dotter, Mohombi och tv- och popstjärnan Peg Parnevik fick avsluta den ljumma sommarkvällen.

+ 1
Rix FM Festival