Rockkonsert i domkyrkan för välgörenhet

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:Anton Hansson

Bandet Point Blank kommer att spela låtar Springsteen och Ulf Lundell i Kalmar domkyrka den 14: januari. Konserten är till förmån för välgörenhet.

– Det blir en blandning mellan det traditionella och det vanliga livet, säger Sofia Fogelström, studentpräst.

Greppet att spela rockmusik i kyrkan är ett samarbete mellan universitetskyrkan och bandet Point Blank. Fenomenet är inte helt nytt, det har arrangerats ett antal gånger tidigare under namnet Klockarrock i Högsrums kyrka på Öland. Bakom initiativet står Henrik Larsson.

– Det började som en rockkonsert utanför kyrkan i Högsrum. Vi skämtade då om att ifall det blir dåligt väder får vi flytta in kyrkan. Vilket vi sen gjorde. Nu ska vi ta det ett steg till och testa i en större kyrka, säger Henrik Larsson.

Konserten görs till förmån för Svenska Kyrkans julkampanj "Jag är ett liv", för att inga barn ska utsättas för övergrepp. Biljettintäkter och övriga donationer används för att hjälpa barn i Manilla på Filippinerna.

Rockkonserten tar plats söndagen den 14:e januari klockan 18. Point Blank spelar rocklåtar av Bruce Springsteen och Ulf Lundell, tillsammans med sångsolisten Agnes Lannemyr North.