Rotary skänkte 120 000 kronor till en barnrättsorganisation

Kalmar Artikeln publicerades

Det var under den årliga julavslutningen på Kalmar Slott som Rotaryklubbar i Kalmar skänkte pengar till barnrättsorganisationen Maskrosbarn.

Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Föreningen grundades 2005 av Therése Jarland och Denise Madsen och började som ett projektarbete i skolan. Nu har föreningen över tjugo medarbetare som arbetar heltid och över 100 ledare, ungdomsledare och volontärer. Maskrosbarn har kontor i Stockholm och Göteborg men når ungdomar i hela landet med sina stödprogram, utbildningar och föreläsningar.

Under prisutdelningen tog Ida Nilsson, representant från Maskrosbarn, tacksamt emot checken. Hon berättade hur mycket dessa pengar kommer att betyda för deras verksamhet och då speciellt under julhelgerna då många barn har det extra svårt. Pengarna ska oavkortat gå till jullovsläger, chattlinjen och julklappar.

Thomas Karlsson, projektledare, Ida Nilsson, representant från föreningen Maskrosbarn och Mia Hasselgren, president Kalmar Slott Rotaryklubb.
Foto: Isabel Mena Berlin
Thomas Karlsson, projektledare, Ida Nilsson, representant från föreningen Maskrosbarn och Mia Hasselgren, president Kalmar Slott Rotaryklubb.

Pengarna som skänktes är intäkter från Tomteracet som gick av stapeln den 8 december i Kalmar. Ett återkommande evenemang som arrangeras av samtliga Rotaryklubbar i Kalmar.