Samuelsson: ”Busch Thor upprepar sig”

Sverige/Kalmar Artikeln publicerades
Björn Samuelsson
Björn Samuelsson

Krönikören Björn Samuelsson tillbakavisar kritiken från Kristdemokraterna om att han misstolkat ett citat av partiledaren Ebba Busch Thor i lördagens krönika.

Han menar i stället att Busch Thor upprepar vad hon sa i partiledardebatten.

”Hon hänvisar till siffror från BRÅ, och enkätsvar från kvinnor som uppger sig ha utsatts för ”allvarliga sexualbrott”. Men vad dessa kränkningar består av vet inte BRÅ, för kvinnorna har inte talat om det. Visst. Det kan handla om våldtäkter. Det kan kanske också handla om uthängning med nakenbilder på nätet, sexmobbning på arbetsplatsen, telefontrakasserier, obehagligheter på krogen med mera. Eller vad vet jag. Vill man veta vad dessa kvinnor utsatts för, får man bekväma sig med att prata med dom. Men Busch Thor behöver inte fråga. För hon vet även i det här citerade twitterinlägget, att det handlar om våldtäkter och våldtäktsförsök och inget annat”, skriver Björn Samuelsson och fortsätter:.

”Hon vet också vilka som begår de här 90 000 övergreppen. Det är ”det här männen” som borde utvisas allihop. (Är det 90 000 våldtäktsmän, som rör sig ostraffat på våra gator, eller hur många kan det röra sig om?) Nu begås de flesta våldtäkterna och övergreppen fortfarande av infödda svenskar. Det kan ju vara så att Busch Thor anser att även dessa infödda svenska våldsverkare ska ifråntas sina medborgarskap och utvisas. Det vore ju rätt sensationellt. Men det är förstås andra vatten som Busch Thor fiskar i.”

Samuelsson poängetrar, ”För undvikande av missförstånd; Ja, jag anser att icke svenska våldtäktare och förbrytare ska finkas och utvisas. Och det sker också. Ja, jag anser att infödda våldtäktsmän ska sättas i finkan.”

”Men hela me too-debatten med avslöjanden från det präktigt ursvenska samhällslivet visar att frågan är betydligt större än så.”