SD föreslår totalstopp för flyktingar

Kalmar Artikeln publicerades
Mattias Bäckström Johansson, Sverigedemokraterna, presenterade partiets valmanifest i Kalmar.
Foto: Karin Asmundsson
Mattias Bäckström Johansson, Sverigedemokraterna, presenterade partiets valmanifest i Kalmar.

Totalt stopp för flyktingmottagning och anhöriginvandring, för att få råd till integration av dem som redan kommit och sänkta skatter för både löntagare och pensionärer. Det är huvuddragen i Sverigedemokraternas valmanifest som presenterades på onsdagen.

– För Kalmar län kommer bland annat sänkt diesel- och bensinskatt, ett djurvälfärdsbidrag till lantbrukare på 38 miljoner årligen och anslag för att skapa heltidsarbeten, menade riksdagsledamoten Mattias Johansson Bäckström när manifestet presenterades.

– Länet kommer att tillföras nästan en kvarts miljard extra om året till kommuner och landsting. Dessutom ger vårt förslag 180 fler poliser till länet.

Partiet vill satsa 4,5 miljarder så att alla offentliganställda som så önskar ska kunna få heltid. Man vill ta bort alla skillnader på beskattning av pension och löner.

Det finns ett antal stora finansieringskällor. Den främsta är att partiet kan räkna hem nästan 27 miljarder på ett totalstopp för asyl- och anhöriginvandring. En höjning av restaurangmomsen ger 11,8 miljarder och nedläggning av Arbetsförmedlingen sparar in 15 miljarder, enligt partiet.

– För vårt län kommer våra förslag om sänkt dieselskatt och bidrag till djurvälfärd ha stor betydelse, säger Mattias Bäckström Johansson.

– Vi menar att det är bättre att producera livsmedel i Sverige än att vi ska driva bort sådan produktion till andra länder, där såväl miljöarbete som djurskydd är betydligt sämre än hos oss. Det ska inte vara en konkurrensnackdel att behandla djuren bra.