Sex gripna: Droger och ofredande under stadsfesten

kalmar Artikeln publicerades

Under Kalmar stadsfest grep polisen sex olika personer för narkotikabrott. I de flesta fall är gärningsmännen födda på slutet av 90-talet.

På fredagseftermiddagen greps en man för innehav. Polisen fann hasch i mannens plånbok efter att han uppträtt berusad i Stadsparken.

Vid ett annat tillfälle ringde oroliga medborgare polisen om en man som betett sig konstigt på Kvarnholmen. Patrullerande polisen anlände till platsen och plockade in mannen, som hade både kniv och knark på sig. Utöver detta hade mannen även patronhylsor på sig. Misstankarna mot honom är brott mot vapenlagen, brott mot knivlagen och narkotikalagen.

En tredje man, i 20-årsåldern, greps av polisen för både innehav och bruk av narkotika. Vid kontakt med polisen kastade mannen ifrån sig sitt knark. Polisen såg dock igenom hans avledningsmanöver och hittade knarket, som visade sig vara hasch. 20-åringen begick gärningen på Södra Vallgatan i Kalmar.

En annan man, också han i 20-årsåldern, greps av polisen för bruk av narkotika. Mannen påträffades av polis, som tyckte han betedde sig påverkad.

En tonåring greps av polispatrull efter att ha visat tydliga tecken på drogpåverkan. Tonåringen misstänks för bruk av narkotika.

Natten mellan lördagen och söndagen greps en man för sexuellt ofredande och narkotikabruk. Mannen ska ha tafsat på en kvinna och varit narkotikapåverkad. Händelsen ska ha inträffat på Harrys i Kalmar.