Sju sinnen av fem konstnärer

Himmelsberga Artikeln publicerades

Det är föreställande måleri, med människor som motiv som dominerar när fem elever från Ölands konstskola ställer ut gemensamt på Himmelsberga.

En Pierrots kärlek, Johan Hjärtstrand. Olja på duk.
Foto: Karin Asmundsson
En Pierrots kärlek, Johan Hjärtstrand. Olja på duk.

Sjunde sinnet kallar de sin utställning. Sjätte sinnet har man hört tala som, men det sjunde? Nja titeln har snarast att göra med att det skulle varit sju som ställde ut, och att de sju hade olika sinnesstämningar, men det blev fem, förklarar Johan Hjärtstrand.

Han visar tre oljor med en Pierrot som motiv, bilder där han inspirerad av mästare som Anders Zorn och 1700-talskonstnären Aexander Roslin arbetat med att få fram ljus och strukturer i tyger och mattor. Han har själv sytt Pierrots kläder, han är sin egen modell, och har fotograferat på Kullzenska. Johan Hjärtstrand har en bakgrund som grafisk formgivare, men arbetar numera heltid som konstnär.

Elin Woksepp Åleheim, som förra året var med på Liljevalchs vårsalongen, fortsätter i höst sina studier på Kungliga konsthögskolan. Hon visar porträtt, målade i en klassisk tradition. Eva Sundman, som har ateljé i Pukeberg, har arbetat med vatten som tema och har också hon människor som motiv, en kvinna i en dusch. Malin Lindeborg visar tre små oljor med lekfulla motiv, alla har titel Tittut, och Alexander Davidsson visar videon A Flashligt Aimed Towards the Sun.

Fakta

Utställning

Sju sinnen

Alexander Davidsson, Johan Hjärtstrand, Malin Lindberg, Eva Sundman, Elin Woksepp Åleheim,

Himmelsberga

till 19 juni

Visa mer...