Ska se över bygglovsavgifterna

Borgholm Artikeln publicerades
Ilko Corcovic, Borgholms kommunalråd (s), är bekymrad över de senaste siffrorna som nu ska analyseras.
Foto:Maria Alåsen
Ilko Corcovic, Borgholms kommunalråd (s), är bekymrad över de senaste siffrorna som nu ska analyseras.

Borgholms kommun är inte nöjd med att vara i särklass dyrast i länet.

När Näringslivets Regelnämnd (NNR) nyligen publicerade sin senaste granskning av regeltillämpning inom Sveriges kommuner visade det sig bland annat att ett bygglov i Borgholms kommun är väsentligt mycket dyrare än i andra delar av länet.

Någon direkt förklaring till detta har inte kommunen, men nu ska siffrorna ses över och analyseras.

– Visserligen blir Borgholm i nivå med en större kommun om man ser till antalet bygglovsansökningar som kommer in, men det ser ändå inte bra ut för oss som kommun, kommenterar en bekymrad Ilko Corcovic, Borgholms kommunalråd (s).

NNRs senaste siffror kommer nu att gås igenom i lugn och ro för att se om det finns någon anledning till att avgifterna ligger så högt. Sommarkommunen Borgholm hanterar ett stort antal bygglov varje år och systemet ska finansieras genom avgifterna. Men visar det sig att en korrigering behövs göras så är kommunen fullt beredd att genomföra en.

– Spontant känns det som att vi borde ligga närmare de andra kommunerna i länet, menar Ilko Corcovic.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.