Skottlossning i Kalmar – polisen söker vittnen

Norrliden Artikeln publicerades

En man blev strax före midnatt, natten till måndag, beskjuten i Norrliden. En patronhylsa har hittats på platsen och polisen söker vittnen.

– Vi är intresserade av att få in iakttagelser, säger jourhavande förundersökningsledare Daniel Lundh till P4 Kalmar.

Det var utanför en pizzeria på Lille Bullens väg i Norrliden centrum som skott avlossades runt klockan 23.50 i söndags. En patronhylsa hittades av polisen under måndagen. Mannen som besköts klarade sig oskadd men var skärrad efteråt.

Till Barometern säger Daniel Lundh att mannen, som är mellan 20 och 30 år gammal, ”ska ha bestämt möte med en i nuläget okänd person” på platsen, och att det var oklart om de känner varandra sedan tidigare.

– Omständigheterna kring det här är lite oklart och vi vet inte om det rör sig om en eller flera personer. Det enda signalementet vi har är en person med svart jacka med uppdragen huva, uppger Daniel Lundh för Barometern.

Ärendet rubriceras som mordförsök. Under tisdagen togs utredningen över av Ulf Martinsson vid grova brott-enheten. När Östra Småland når honom vill han inte diskutera utredningen alls, men bekräftar att en patronhylsa har hittats på platsen.

Men ingen har gripits?

– Nej, det stämmer. I övrigt har jag inga kommentarer.