Skräpplockarsöndag gav resultat

Kalmar Artikeln publicerades
Tobias Borger som är projektledare för Städprojektet –ett rent Kalmar.
Tobias Borger som är projektledare för Städprojektet –ett rent Kalmar.

Helgens skräpplockning i stora delar av Kalmarsundsparken, Stensö och Tegelviken gav resultat; en rejäl hög med sopor och kassvis med cigarettfimpar.

Kalmar

Trots regn i luften samlades ett stort gäng från Kalmar OK, McDonalds Kalmar, Atrio arkitekter och allmänhet för att städa på söndagen.

Sponsorsamarbetet mellan Kalmar OK och McDonalds som startade 2017 har blivit en tradition och spridit sig till McDonalds nationellt. McDonaldspersonal på cirka 200 platser runt om i Sveriges har städat i helgen som en del i företagets hållbarhetsarbete.

– Fantastiskt initiativ av McDonalds och kul att det som vi startade i Kalmar har spridit sig över landet, tycker Tobias Borger som är projektledare för Städprojektet –ett rent Kalmar.

Syftet med projektet är bättre boendemiljö, att Kalmar ska bli ett finare besöksmål och göra en insats för miljön.

– Nu hoppas vi också att Kalmarborna hjälper oss att hålla rent. Att inte slänga skräp i miljön borde vara en självklarhet och vill man göra något extra kan man plocka upp skräp själv, kanske ett om dagen, säger Tobias Borger.

Söndagens resultat blev: cirka 4300 fimpar, cirka 1000 snuspåsar, 187 aluminiumburkar, 30 pantburkar, 16 pantflaskor, 109 glasflaskor, hundratals glasskärvor, cirka 800 liter plast, fem bildäck, två skumgummimadrasser, cirka 1200 liter brännbart, diverse metallskrot, elektronik och grovplast.

Övriga samarbetspartners denna gång var Visma Commenius, Lions Club Kalmar, Infoservice AB, Energikakan/Vitargo och Stellan Johansson AB.