Snart drar Musikhjälpen igång på Larmtorget

Kalmar Artikeln publicerades
Årets tema är ”Alla har rätt att funka olika”.
Foto: Johan Nilsson/TT
Årets tema är ”Alla har rätt att funka olika”.

Kalmars egna Musikhjälpen, arrangerat av studentradion Radio Shore, tar plats på Larmtorget den 14 och 15 december för att samla in pengar till behövande.

Varje år har Musikhjälpen ett speciellt utvalt ändamål dit alla insamlade pengar går och årets tema är ”Alla har rätt att funka olika”. Det handlar om människor med olika funktionsnedsättningar som idag är världens mest diskriminerade grupper och därmed riskerar att hamna i fattigdom och utsatthet.

– Det är ett jättebra tema och väldigt viktigt. Det är något som berör mig personligen då jag har ADHD. Det är bra att man tar upp problematiken, säger Jessica Hansson, projektledare för årets Musikhjälpen i Radio Shore.

Förra året drog Radio Shore in totalt 42 000 kronor till Musikhjälpen och detta året siktar de ännu högre.

– Målet i år är att få in 50 000 kronor, säger hon.

Det är drygt 30 personer som jobbar med Radio Shores Musikhjälpen i år, men tidigare har de ibland haft svårt att rekrytera folk.

– Det har inte varit så svårt att få folk att engagera sig och vilja vara med. Det svåraste har varit att få folk att förstå hur mycket jobb det är. Men vi har haft möten regelbundet och jag har försökt att vara strategisk, säger Jessica Hansson.

Hittills har Radio Shore lyckats få med sig bland andra de lokala artisterna Avantgardet och Ida Gratte, och Dansinstitutet ska hålla i en dansuppvisning på torget. Även de lokala politikerna Christina Fosnes (M), Dzenita Abaza (S) och Christoffer Dywik (KD) kommer att dyka upp.

Alice Göransson är ansvarig för marknads- och sponsorgruppen och de söker fortfarande efter sponsorer.

– Vi söker egentligen allt som folk kan tänka sig att buda på. Än så länge så har vi fått in Rasmus Elms fotbollsskor, hockeygrejer från Kalmar HC och IK Oskarshamn, gymkort på Actic, matkassar från Maxi, fönsterputsning och två sittningar hos en lokal tatuerare, säger Alice Göransson.

Här kan man skänka pengar digitalt till Radio Shores Musikhälpen:

https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/radio-shore-for-musikhjalpen-2018.

Fakta om

Musikhjälpen är en insamlingsvecka som arrangeras av Sveriges Radio P3. I en vecka, mellan den 10-16 december, stängs tre kända programledare in i en glasbur och sänder live dygnet runt. I år är det Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz som håller i trådarna.

Lyssnare kan donera pengar och önska låtar till programmet för en viss summa som sedan går till ett välgörenhetsändamål som varje år skiftar.

I år sänds Musikhjälpen från Lund och årets tema är ”Alla har rätt att funka olika” och handlar om personer med funktionsnedsättning.

Visa mer...