Somnade på bio - åtalas

Malmen Artikeln publicerades
25-åringen krossade glaset i den högra dörren och klev in på Sagabiografen.
Foto: Polisen
25-åringen krossade glaset i den högra dörren och klev in på Sagabiografen.

Ett vittne och ett stort hål i glasrutan på biografens entrédörr ledde polisen till en sovande 25-åring inne i salongen.

Klockan är runt 01, natten till den 3 december förra året.

En 22-årig kvinna är på väg hem från Krögers då hon cyklar längs Södra vägen samtidigt som hon pratar med sin mamma på telefon.

I höjd med Frasses Hamburgare hör hon glas krossas på andra sidan gatan, och när hon vänder blicken mot Sagabiografen ser hon en ung man gå in på bion genom ett stort hål i entrédörren.

”Shit, jag har sett ett inbrott!”, säger kvinnan förvånat till sin mamma, avslutar samtalet och ringer omedelbart 112 och slår larm.

Foto: Polisen

När första polispatrullen anländer bara minuter senare tjuter fortfarande larmet. Efter att ytterligare poliser anlänt går man in på biografen och börjar söka igenom lokalerna.

”Jag vette fan vad jag gjorde där inne”

När de lyser in i biosalongen hittar man gärningsmannen.

”Jag ser direkt ett par ben som var uppslängda på ett ryggstöd”, skriver en polisman i sin redogörelse.

När mannen i salongen beordras att lägga sig ned på golvet reagerar han inte. Han sover. Uppvaknandet blir bryskt då han slits ned och förses med handfängsel. Förvirringen är total och han förstår inte varför poliserna gör som de gör. Han beskrivs som slö, aggressiv och vinglig då han sätts i en polisbil och förs till polishuset för en natt i cell.

Morgonen efter har 25-åringen svårt att förklara sitt beteende.

”Jag vette fan vad jag gjorde där inne”, säger han i ett första förhör.

Vad han minns från kvällen är att det har varit julbord med jobbet och sedan mellanfest i bostaden varefter han har gått ut. Han minns inte riktigt vart, men det kan ha varit Harrys. Det mesta är dock ett töcken.

Nu har mannen åtalats för olaga intrång. För den krossade rutan vill biografen ha 4 411 kronor i skadestånd.