Man söp 14-åring full och våldtog henne

Kalmar Artikeln publicerades
23-åringen, med flera ledande politiker som vänner, döms till 2 års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig flicka.
Foto: Anders Wiklund/TT
23-åringen, med flera ledande politiker som vänner, döms till 2 års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig flicka.

En 23-årig man från Kalmar döms till två års fängelse för våldtäkt mot barn. Han söp en 14-åring berusad och genomförde sedan ett samlag med henne. Mannen har varit politiskt engagerad och har flera politiker som vänner på Facebook.

Så sent som förra året misstänktes mannen för sexuellt ofredande. Det ärendet avskrevs emellertid av polisen.

Han kom till Sverige i samband med den stora flyktingvågen 2015. Åklagaren har emellertid inte begärt att han ska utvisas.

Mannen har förnekat brott och hävdat att samlaget var frivilligt och att han trodde att flickan var 17 år.

Mannen och flickan hade aldrig träffats tidigare, men var på en fest med gemensamma vänner. Flickan har berättat att han var angelägen att hon skulle dricka.

Flickan blev mycket berusad och mannen tog henne till ett rum där hon lades på en madrass. Hon somnade och vaknade sedan av att han genomförde ett analt samlag med henne. Flickan vaknade och började gråta. Han lämnade henne och hon somnade om.

Efter en stund var mannen tillbaka och genomförde ett vaginalt samlag mot flickans vilja.

Flickan har berättat att hon har haft ont efter övergreppet och har mått dåligt och struntat i sina föräldrar och i skolan.

Den 23-årige mannen har berättat att han firade sin födelsedag. Han blev uppringd av en kompis, som försörjer sig på att stjäla kläder från butiker och sälja dem. Han ville komma dit med sin flickvän, det var målsäganden i det aktuella fallet.

Han och flickan fick bra kontakt och hade senare sex, men det var helt frivilligt från hennes sida, menar han. Han hävdar också att han trodde att flickan var 17 år.

Tingsrätten har lyssnat på flera vittnesmål från personer som var med på festen och anser det styrkt att mannen var väl medveten om flickans låga ålder och han döms därför för våldtäkt mot barn.

Förutom två års fängelse döms mannen till att betala ett skadestånd på 115 000 kronor till flickan.

Åklagaren begärde inte att mannen ska utvisas och därför har tingsrätten inte tagit ställning till detta.