Spårade ur hos barberaren dagen före sin rättegång

Kalmar Artikeln publicerades
Häktningsförhandling sker under fredagseftermiddagen på polishuset i Kalmar.
Foto: Paul Madej
Häktningsförhandling sker under fredagseftermiddagen på polishuset i Kalmar.

22-åringen ville få skägget putsat dagen innan han skulle upp i rätten, åtalad för en rad brott, men när frisören inte hade någon ledig tid att snygga till mannens ansiktsbehåring blev han arg och misshandlade både frisören och en kund.

22-åringen själv hävdar att han bara försvarande sig när barberaren tog fram sin rakkniv.

Det var vid 14-tiden på onsdagen som det hela utspelade sig i centrala Kalmar. Frisören fick ta emot flera slag innan han lyckades få ut 22-åringen på gatan, där denne kastade en cykel mot honom.

En kund som försökte avstyra bråket ska ha fått en spark på benet.

22-åringen lämnade platsen men var identifierad och kunde gripas senare på kvällen. Då ska han ha misshandlat en tredje person, en nära anhörig.

De nya brotten resulterade i att torsdagens rättegång fick ställas in, och på fredagen blev istället 22-åringen häktad för tre fall av misshandel. Själv påstår han sig ha agerat i nödvärn efter att ha blivit attackerad av, den med rakkniv beväpnade, frisören.

Den inställda rättegången handlade bland annat om bilstöld.

I augusti 2017 stal 22-åringen en bil vid Södercentrum. Han körde till Norrliden där han krockade med en lyktstolpe, varefter han flydde på en stulen sparkcykel och senare en vanlig cykel.

I slutet av maj blev 22-åringen allvarligt skadad och fick vårdas på sjukhus efter att ha knivskurits vid ett bråk i Berga Centrum. En 21-årig man greps och häktades, och sitter alltjämt häktad i väntan på åtal och rättegång.

Berga Centrum var för övrigt den plats som 22-åringen och några andra ynglingar 2012 dömdes för att ha eldat upp, och som därefter fick byggas upp på nytt.