Stal på hjälpmedelscentralen

Kalmar Artikeln publicerades

Ett 20-tal olika stölder kan klaras upp sedan polisen gripit en man i 40-årsåldern. I mannens hem fann polisen stöldgods från en stor mängd inbrott i södra Sverige.

Mannen åtalas för ett tiotal olika brott. Bland annat ska han ha stulit material från hjälpmedelscentralen i Kalmar. Den åtalade är hemmahörande på en ort i Nybro kommun.

Han stoppades i en poliskontroll på Södra vägen i Kalmar och polisen kunde konstatera att han var påverkad av narkotika och dessutom saknade körkort.

I bilen fann polisen mängder av objekt som senare visade sig vara stöldgods.

Vid en närmare polisutredning kunde en mängd andra föremål påträffas, som gör att mannen nu åtalas på ett tiotal olika punkter.

Enligt åtalet ska mannen den 20 oktober brutit sig in i Kalmar kommuns hjälpmedelscentral på Franska vägen. Rollatorer, förhöjda toasistar och andra hjälpmedel ratades. Istället tog mannen med sig verktyg, kamera högtryckstvätt och mycket annat till ett värde av 72 500 kronor.

Han åtalas för två fall av rattfylleri efter att ha kört bil med narkotika i blodet. Samtidigt ger just den händelsen ett åtal för narkotikabrott

Vid en husrannsakan i mannens bostad hittade polisen stora mängder stöldgods. Hundratals objekt finns i polisens långa lista med stöldgods som man fann i mannens hus. Bland annat fanns där fem växthus, kompressorer, svetsar och verktyg som skulle kunna fylla en järnhandel av hyfsad storlek.

Mannen har inte kunnat bindas till inbrotten, men åtalas för häleri eftersom han hade stöldgodset i sitt förvar.