Stensbergsparken spärrades av – misstanke om sexualbrott mot kvinna

Kalmar Artikeln publicerades

Stensbergsparken i Kalmar spärrades av sent på måndagskvällen. En kvinna misstänks ha utsatts för sexualbrott. Enligt TT är brottsrubriceringen inledningsvis våldtäkt.

Foto: privat

På tisdagsmorgonen är polisen mycket fåordig om vad som hänt. Den tekniska undersökningen i parken är färdig och avspärrningarna har tagits bort. I övrigt vill polisen inte gå ut med mer information om ärendet och varken dementera eller bekräfta att det rör sig om en misstänkt våldtäkt. Inledningsvis rubricerades händelsen som sedlighetsbrott.

Det var vid 21-tiden på måndagskvällen som man fick uppgifter om att en kvinna utsatts för någon form av sexualbrott i parken. Polisen har hållit förhör med henne.

– Vi har vidtagit en del utredningsåtgärder. Jag har lite mer att samla in och stämma av innan jag kan säga mer, sade Calle Persson, pressinformatör vid polisen i region syd, vid 23-tiden på måndagskvällen.

Polis skickades till platsen för att spärra av i väntan på kriminalteknisk undersökning och sökning med specialsökhund, skriver polisen på sin hemsida.

Foto: Privat