Stjärnkrögare till Kvasten

Kvasten Artikeln publicerades
Melker Andersson väljer att öppna sin Kalmarrestaurang på köpcentret Kvasten, mitt i staden.
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT
Melker Andersson väljer att öppna sin Kalmarrestaurang på köpcentret Kvasten, mitt i staden.

En av Sveriges mest kända krögare, Melker Andersson, öppnar snabbmatsrestaurang i köpcentrumet Kvasten, mitt i centrala Kalmar.

I februari 2019 drar verksamheten gång.

Melker Andersson och hans kompanjon Danyel Couet startade 2012 snabbmatskedjan Vigårda, som satsar på mat från svenska gårdar. Idag finns en handfull restauranger runt om i Sverige.

I Kalmar kommer man att husera på cirka 300 kvadratmeter i Kvastenhuset, som tidigare haft problem att fylla sina lokaler.

– När vi skapade Vigårda utgick vi från en restaurang som vi själva ville besöka för en snabb och vällagad måltid. Vi är kockar och för oss är det viktigt att maten lagas med respekt, glädje och att det finns kunskap för råvaran.

– Burgartrenden ligger i tiden och de här etableringarna är en del av vår nationella satsning.Nu är vi glada att fler snart skall komma till oss och upptäcka våra goda burgare, säger Melker Andersson.

Melker Anderssons stora matresa började 1992, när den nu kultförklarade restaurangen Fredsgatan 12 öppnade i Stockholm. Idag driver han ett tiotal olika restaurangkoncept. Han har också haft samarbete med restaurangutbildningen på Jenny Nyströmskolan i Kalmar.