Stort arbete väntar för Länsförsäkringar

Kalmar Artikeln publicerades
Ett stort arbete med att identifiera alla skadade bilar väntar nu försäkringsbolaget Länsförsäkringar.
Foto: Tomas Löwemo
Ett stort arbete med att identifiera alla skadade bilar väntar nu försäkringsbolaget Länsförsäkringar.

Försäkringsbolaget har redan startat ett stort jobb med att inventera alla brandskadade bilar.

Smålands Motor är försäkrat hos Länsförsäkringar i Kalmar. Där har man arbetat med följderna av branden ända sedan det stod klart att det handlade om en mycket allvarlig händelse.

Aline Sales är skadechef.

– Vi arbetar väldigt nära kunden i det här säger hon. Det ska finnas en trygghet och varsamhet och vi tar det ett steg i taget för att det ska bli så bra som möjligt.

– Just nu har vi tekniker ute, det finns väldigt många bilar som individuellt ska inventeras. Vi har tagit ut vår husvagn till Smålands Motor för att kunna finnas på plats hela tiden.

Smålands Motor ingår i en stor bilkoncern där Bilkompaniet Sydost är koncernmoder. Ägare är familjen Linde. I koncernen ingår också Bilkompaniet på Södra vägen. Verksamhet finns även i Karlskrona.

Smålands Motor är återförsäljare av nya bilar från Honda, Mitsubishi, Opel, Peugeot och Subaru. Lokalen på Engelska vägen byggdes ursprungligen av Ekelunds bilaffär och förvärvades 1992.

Från ägarens sida är det redan klart att man vill bygga upp verksamheten på nytt.

– Det är för tidigt att säga exakt hur processen kommer att bli, säger Aline Sales. Vi lyssnar förstås på vad vår kund vill ha.

– I det läget handlar det om ett rivningslov och sedan en byggprocess på vanligt sätt.