SVT söker udda och unika hem i Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades
Malin Olsson är programledare för SVT-serien Vem bor här?
Foto: Pressbild
Malin Olsson är programledare för SVT-serien Vem bor här?

Produktionsbolaget som står bakom SVT-serien ”Vem bor här?” letar med ljus och lykta efter udda och unika hem i Kalmartrakten. Förhoppningen är att det ska bli ett avsnitt från Kalmar eller Öland nästa säsong.

– Det är roligt att rikta in sig på ett nytt område. Vi har varit mycket i Skåne, Göteborg och Stockholm, men aldrig på Öland, säger producenten Anna Barenthein, från produktionsbolaget Fremantle.

Sedan tre år tillbaka har TV-programmet ”Vem bor här?” sänts på SVT. Där ska fem främlingar gå husesyn i varandras hem för att sedan försöka lista ut vem som bor var. Snart startar inspelningarna av nästa säsong och Anna Barenthein menar att de gärna hade varit på Öland eller i Kalmar. Men för att få vara med finns en kravlista som bör uppfyllas.

– Det krävs att man åtminstone har tre rum och kök eftersom vi ska kunna vara på olika platser och för att deltagarna ska kunna dela upp sig och vara i olika rum. Man ska också tycka att det är roligt eftersom det inte är några TV-vana personer. Det är även viktigt att man kan bjuda på sig själv och sitt hem.

Hon hoppas att få se hem som sticker ut från mängden och har en egen, annorlunda stil.

– Jag vill bli överraskad. Hemmet får gärna ha en udda och egen stil. Vi vill gärna att det ska vara en spridning med allt från trendiga villor med designmöbler till hem med loppisfynd och hemsnickrade grejer. Det får gärna finnas saker som sticker ut i hemmet, så det handlar inte om att det bara ska vara dyra grejer, säger Anna Barenthein och fortsätter.

– Jag tycker om när byggnaderna är spännande. En gång var vi i en väderkvarn. Där fanns många knasiga vinklar och vrår, så det var intressant.

Kommer det att bli ett programavsnitt från Kalmar eller Öland tror du?

– Det är möjligt, men det är mycket som ska stämma. Det måste finnas en mix av hem och personerna måste vara tillgängliga vissa datum, så det är ett pussel. Därför är det svårt att säga om vi kommer att spela in i Kalmar eller på Öland i höst, men det är vår förhoppning.

Inspelningarna av TV-programmet ”Vem bor här?” sker i september och oktober.

Producenten Anna Barenthein, från produktionsbolaget Fremantle, hoppas på att kunna spela in ett avsnitt av Vem bor här? i Kalmar eller på Öland.
Foto: Pressbild
Producenten Anna Barenthein, från produktionsbolaget Fremantle, hoppas på att kunna spela in ett avsnitt av Vem bor här? i Kalmar eller på Öland.