Tappra hjältar sprang i mål under Heroes Hour

Kalmar Artikeln publicerades
I vanlig ordning pikade publikens energi under Heroes Hour mellan 22 och 23 under lördagskvällen.
Foto: Linn Johansson
I vanlig ordning pikade publikens energi under Heroes Hour mellan 22 och 23 under lördagskvällen.

Under Ironmanloppets sista timmar sänkte mörkret sig över Stortorget, men den energiska stämningen fortsatte att vara på topp.

Läktarna på Stortorget var fullsatta och strålkastare lyste upp den jublande publiken i kvällsmörkret. Samtidigt kämpade tävlingens sista, tappra löpare sig närmare mållinjen. En del hade fortfarande en bit kvar att springa och för att ge extra energi åt deras trötta ben överöste publiken dem med hejarop.

För att man ska få kalla sig för en Ironman måste den tuffa tävlingen avslutas på under 16 timmar, och i vanlig ordning var det under den sista timmen, den så kallade Heroes Hour mellan 22 och 23, som stämningen nådde sin absoluta höjdpunkt.

Victor Nilsson var en av alla människor som hade tagit plats på läktarna för att uppleva magin på nära håll.

– Jag har följt loppet under hela dagen, men Heroes Hour brukar vara det bästa. Det är häftigt att se hur publikstödet kan få löparna att orka den sista biten, trots att de egentligen är helt slut, säger han.

Tappra hjältar sprang i mål under Heroes Hour.
Foto: Linn Johansson
Tappra hjältar sprang i mål under Heroes Hour.

Det var svårt att missa vilken effekt publiken hade på löparna. Jublet följde dem längs hela Storgatan och såg ut att ge en extra energikick även till de tröttaste benen. Barn dansade och folk klappade i takt till den dunkande musiken. För de tävlandena som hade kämpat hela dagen, men kom i mål efter Heroes Hour fick ett stort stöd av publiken.