The Cadillac Band spelar i Läckeby

Läckeby Artikeln publicerades
Det väntas rock´n´roll-nostalgi när Janne Lucas Persson, Ove Pilebo och Tommy Karlsson med flera entrar scenen.
Foto: Ulf Nilsson
Det väntas rock´n´roll-nostalgi när Janne Lucas Persson, Ove Pilebo och Tommy Karlsson med flera entrar scenen.

Gruppen som startades av Elvis Presleys trummis kommer till Läckeby Bygdegård.

Att The Cadillac Band fick sitt namn är på många sätt kopplat till Elvis. Namnet för tankarna till Elvis stora passion för Cadillacs. Dessutom är bandnamnets initialer TCB, som även är en förkortning för Taking Care of Business, en fras som var ett mantra för Elvis och som han till och med kallade sitt eget band när det begav sig.

The Cadillac Band har ändrat konstellation genom åren och tar kontinuerligt in en del gästartister. Till Läckeby Bygdegård kommer Janne Lucas Persson, Ove Pilebo, tidigare sångare i Streaplers och Tommy Karlsson, gitarrist och saxofonist från Wizex, med flera.

Under kvällen den 28 april kommer publiken att bjudas på 50-60-70-tals rock´n´roll i form av Elvis Presley, Johnny Cash och Carl Perkins. The Cadillac Band kommer också att spela en del egna låtar, däribland saxofonmusik av Tommy Karlsson samt Janne Lucas Perssons välkända ”Växeln hallå” från Melodifestivalen 1980. Den som kommer till bygdegården kan dessutom vänta sig en del spännande berättelser om de många spelningar som bandet gjort tillsammans med Elvis originalmusiker.