Alfsson (SD): ”Återvandra till ditt hemland, ditt riktiga land”

Kalmar Artikeln publicerades
Thoralf Alfsson (SD)
Thoralf Alfsson (SD)

Riksdagskandidaten Thoralf Alfsson uttryckte sig oerhört grovt på Facebook i torsdags när en diskussion om en Östra Småland-artikel urartade.

I torsdags delades en länk i Facebook-gruppen Sverigedemokraterna Calmar som gick till en artikel i Östra Småland om att SD i Kalmar vill satsa en miljon kronor på självförsvar för kvinnor.

En mycket hätsk diskussion tog vid där en person skrev mycket grova sexuella kommentarer om bland annat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

I stället för att ta bort kommentarerna valde Thoralf Alfsson att svara med samma mynt och skrev: ”gör hos svenskar en tjänst. Återvandra till ditt hemland, ditt riktiga land, där ni knullar era mammor!”

Sedan dess har samtliga hatiska kommentarer raderats från inlägget, men Barometern har en skärmdump på Alfssons kommentar.

Till Barometern säger Alfsson att hans kommentar beror på att han var ”ganska uppjagad och stressad, inte skärpt helt enkelt, den här situationen hamnar man i emellanåt efter bland annat alla påhopp man får, som kommer via mejl och så”.

Barometern har även talat med Mattias Bäckström Johansson, distriktsordförande för SD i Kalmar län.

– Det är fullständigt oacceptabelt att använda det språket, säger Bäckström Johansson till tidningen.

– Vi uppmanar alla att hålla en god ton och inte låta sig provoceras. Det är aldrig rätt att bemöta ett påhopp med samma språk.

– Det är inte ovanligt att vi får kommentarer som är mycket grova riktade mot oss och partiet. Men vi själva ska inte svara med samma språk.