Tidigare anställd slår larm

Kalmar Artikeln publicerades

Brukare som glömts bort, anställda som inte får lön, outbildad personal. En tidigare anställd har skrivit till kommunen och berättar sin syn på Gertrud Care.

”Jag vet att vi är flera som kontaktat er på Kalmar kommun och berättat hur det är. Det är skandal att ni låter det fortgå. Personalen behandlas dåligt. Rätt lön betalas inte ut. Schemat görs om dag från dag, någon gång för en vecka framåt. Även brukarna far illa”.

Brevskrivaren som undertecknat med ”besviken undersköterska” skriver att det är vardagsmat med brukare som glöms bort och inte får sina besök.

Enligt brevet har flera hundra arbetat på Gertrud Care sedan starten.

”Helt vansinnigt och hemskt för brukarna”.

Enligt företagets hemsida eftersträvas god planering och framförhållning, ”vilket innebär att du möter samma personal, och som gör att vi skiljer oss från andra aktörer på marknaden”.

Undersköterskan skriver ”Även Gertrud Cares kunder, både före detta och nuvarande kan berätta vilken röra det är med Gertrud Care. Enligt min källa har nästan all personal slutat men Gertrud Care har anställt ny personal utan att ha informerat dem om läget. Agera nu och bespara både personal och brukare detta oseriösa företag”.