Tillfälliga brevlådor ska underlätta deklaration

Kalmar län Artikeln publicerades
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

För att underlätta för personer som vill lämna in sin pappersdeklaration kommer Skatteverket i år att öppna upp brevlådor på ett sextiotal platser runt om i landet, varav en i Kalmar.

De tillfälliga brevlådorna kommer att vara öppna från och med tisdagen den 16 april till och med torsdagen den 2 maj.

– Nästan 90 procent av alla privatpersoner deklarerar digitalt och bland dem som deklarerar på papper postar de allra flesta sin deklaration. Men vi vill göra det enklare även för dem som vill komma direkt till oss. Därför öppnar vi tillfälligt brevlådor på ett antal kontor de två sista veckorna, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

– Brevlådorna togs bort 2017 av säkerhetsskäl. Vi har utvärderat hur inlämningen av pappersdeklarationer gick till förra året och mot bakgrund av att flera deklarationer lämnades in via dörrspringor är vi är självklart inte nöjda. Vi måste vara lyhörda och i år gör vi det därför enklare även för dem som vill lämna pappersdeklarationen direkt till oss, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, i samma pressmeddelande.

Den tillfälliga brevlådan i Kalmar ligger på Ölandsgatan 17 och kommer alltså ha öppet mellan den 16 april till den 2 maj.

För dig som vill hellre lämnar in din pappersdeklaration på ett servicekontor går det bra att göra det under respektive kontors öppettider, som i Kalmar är klockan 10-16 måndag till fredag, med diverse avvikande öppettider runt påsk och första maj.

I Oskarshamn kommer det inte att finnas någon tillfällig brevlåda utan deklarationen bör lämnas på servicekontoret på Åsavägen 7. Öppettiderna där är precis som i Kalmar; 10-16 måndag till fredag, med diverse avvikande tider runt påsk och första maj och med lunchstängt mellan klockan 12-13.

Du kan givetvis också skicka in din deklaration till skatteverket med vanlig post senast den 2 maj eller deklarera digitalt.