Tonåringar togs på bar gärning vid skolinbrott

Sandås Artikeln publicerades
Vasaskolan i Kalmar.
Foto: Mats Holmertz
Vasaskolan i Kalmar.

Tre kvällar i rad utsattes Vasaskolan på Germundsgatan för inbrott och försök till inbrott. Men den tredje gången fanns personal på plats.

I måndags kväll krossade någon en ruta samt klottrade på Vasaskolan. Enligt polisen fanns inga tecken på att gärningspersonen hade gått in i lokalerna genom den krossade rutan.

Rutan lagades tillfälligt och ett dygn senare, på tisdagskvällen alternativt under natten till onsdagen, tog sig någon in på skolan den vägen. En mobiltelefon och en kontroll till ett X-Box stals.

På onsdagskvällen var det dags igen. Klockan var bara 18.20 och det fanns personal kvar i lokalerna.

– Vi fick larm om pågående inbrott på fritids. Personal hade hört glaskross, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Det är två pojkar som har klättrat upp för en brandstege, krossat en ruta och gått in. Inne på fritids har de roffat de åt sig ett X-Box med flera kontroller och spel samt en tv.

– När de kom ut från lokalen bärandes på godset så togs dem av personalen som väntade på dem.

När polis anlände så skjutsades de två pojkarna hem till sina vårdnadshavare. Bägge är i 15-årsåldern, och är nu misstänkta för stöld genom inbrott.

Den fortsatta utredningen får visa om de två ligger bakom även inbrottet på tisdagen och/eller den krossade rutan i måndags.