”Tufft att SD tagit röster från oss”

Västervik Artikeln publicerades

Han är glad åt riksdagsplatsen, Tomas Kronståhl, Västervik, men tycker valresultat ge anledning till självrannsakan.

Västerviks kommunalråd Tomas Kronståhl (S) tar plats i riksdagen tillsammans med partikamraterna Lena Hallengren och Laila Naraghi.
Foto: Per Hammenvik
Västerviks kommunalråd Tomas Kronståhl (S) tar plats i riksdagen tillsammans med partikamraterna Lena Hallengren och Laila Naraghi.

– Det hade varit roligare med en tydlig valseger. Det känns väldigt ovisst. Tyvärr har vi låtit Sverigedemokraterna sätta bilden av att invandringen är ett problem. I vår kommun finns det många positiva saker med invandringen, det är nya arbetstillfällen och vi hade aldrig klarat äldreomsorgen i sommar utan de nya svenskarna. De partier som har hållit armlängds avstånd mot SD, som Vänsterpartiet och Centern, är de partier som ökat. Det är en lärdom man kan dra.

Måndagen ägnade han åt att analysera valresultatet i länet.

 – Jag har gått igenom siffrorna, och det är SD som är valets segrare, och det är tydligt att de tagit röster från oss. Det är tufft.

Han är kommunalråd i Västervik, och om några veckor tar han plats i riksdagen.

– Min ambition är att driva frågor om infrastruktur för hela länet. Vi får för liten pott i Kalmar län. Jag ska jobba hårt för det, och kroka arm. Jag brinner också för högre utbildning i hela länet.