Nöje

Tunga namn i nästa års Kalmarsundsrevy

Kalmar Artikeln publicerades
Hela ensemblen i nästa års Kalmarsundsrevy samlad. Från vänster; Anna Bromée, Martina Sundén, Kalle Rydberg, Mathias Sundén, Anna Rydell och Martin Rydell.
Foto: Andreas Bendroth
Hela ensemblen i nästa års Kalmarsundsrevy samlad. Från vänster; Anna Bromée, Martina Sundén, Kalle Rydberg, Mathias Sundén, Anna Rydell och Martin Rydell.

Det är långt till nyår, men redan nu börjar Kalmarsundsrevyn ladda inför nästa revy. På söndagen var det affischfotografering och då presenterades även två nya namn i ensemblen, teaterrävarna Kalle Rydberg och Anna Bromée.

De är inga duvungar på scenen vi talar om, tvärtom. Kalle Rydberg fick scenintresset med modersmjölken kan man säga, som son till Eva Rydberg. Redan vid fyra års ålder tv-debuterade han som ett litet troll i julkalendern Trolltider tillsammans med mamma. Han har sedan dess stått på scenen i flera av Fredriksdalsteaterns uppsättningar och har även jobbat bakom som både ljudtekniker och produktionsassistent. I revygenren gör han dock debut.

– Jag har aldrig gjort revy innan så jag var lite osäker när jag fick förfrågan. Men så hade min syster (Birgitta Rydberg) pratat så gott om både Anna och Martin efter att de jobbat ihop att jag inte kunde tacka nej.

Rydberg syftar på farsen ”Dubbel Trubbel” som spelades på Lisebergsteatern i höstas där både Anna och Martin Rydell medverkade.

En som inte gör revydebut är Anna Bromée som har medverkat upprepande gånger i Falkenbergsrevyn och stått på scen både med Stefan & Krister och med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern. Bromée har även skrivit och medverkar i föreställningen ”Ett bloss för Lena Nyman” som sedan 2012 spelats över hundra gånger runt om i Sverige.

– Vi är stolta över att ha fått till en så oerhört kompetent och erfaren ensemble, säger Martin Rydell.

Förutom Anna och Martin Rydell så kommer vi återigen få se och höra syskonen Mathias och Martina Sundén på scen.

För Mathias är det tredje gången han är med i Kalmarsundsrevyn.

– Det jag verkligen älskar med revy är att man verkligen får göra allting. Det är både dans, sång och teater, säger han.

Kalmarsundsrevyn firar tio år nästa år och det gör att man planerar för något extra.

– Kanske att vår publik får önska några nummer som de vill se igen, favorit i repris. Men vi har inte bestämt oss än, säger Anna Rydell.

Anna Bromée som har gjort revy tidigare tycker det ska bli spännande med Kalmarsundsrevyn då hon tycker det finns ett nytänk, något som många andra revyer saknar.

– Det finns en framåtanda i Kalmarsundsrevyn, att våga tänka nytt och annorlunda. Att våga välja andra ämnen och kanske ha lite mer udd i sina nummer, säger hon.

Nästa års revy är fortfarande ett oskrivet blad när det kommer till innehåll, precis som det ska vara. Men namnet är i alla fall klart, ”Redig revy” ska den heta.

– Namnet syftar på att trots att vi har vuxit mycket som revy och fått en större och mer nationell publik så har vi fötterna kvar i myllan. Det är därför vi till affischfotot har samlats här i Skälby loge, för att visa att vi har fötterna kvar i det lantliga och lokala, säger Martin Rydell.

Biljetterna till nästa års Kalmarsundsrevy ”Redig revy” släpps den 27 maj.