Mordförsök ändrades till grov misshandel

Kalmar Artikeln publicerades

Den man i 40-årsåldern och den kvinna i 25-årsåldern som har suttit anhållna efter ett misstänkt mordförsök och rån i tisdags kväll har häktats.

Kammaråklagare Kjell Jannesson ville att bägge skulle häktas som på sannolika skäl misstänkta för rån och försök till mord, på en adress på Malmen i centrala Kalmar klockan 18.15 i tisdags.

Jannesson menar att mannen och kvinnan, om de försätts på fri fot, kan komma att undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen, och kan komma att fortsätta begå brott.

Tingsrätten beslutade att häkta de misstänkta, men ändrade brottsrubriceringen till rån och grov misshandel. I mannens fall handlar det om medhjälp till grov misshandel.

Båda är hemmahörande i Kalmar kommun och är väl kända av polisen sedan tidigare. De är dömda för en rad missbruksrelaterade brott som narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning och stöld.

Kvinnan dömdes så sent som i oktober till sex månaders fängelse för inte mindre än 25 brott, förutom ovan nämnda typer av brott även märkesförfalskning, brott mot vapenlagen, häleri med mera.

Mannen gjorde sig känd i Kalmar då han 2015 stal en brödbil från Danska Wienerbageriet, vilket ledde till en jakt som polisen fick avsluta när mannen gav sig ut på E22 i fel färdriktning. Brödbilen övergavs sedan, mannen gick ombord på en buss till Nybro och greps av polisen utanför en skola framför ögonen på ett gäng grundskoleelever. För det tilltaget, och en lång rad andra brott, dömdes han i november samma år till sex månaders fängelse.