Unga företagare vill hjälpa dig att hitta försvunna saker

Kalmar Artikeln publicerades
Ulrika Harrysson och Amanda Karlsson har UF-företaget Finding Things UF tillsammans.
Foto:Andreas Yngvesson
Ulrika Harrysson och Amanda Karlsson har UF-företaget Finding Things UF tillsammans.

Finding Things UF heter Ulrika Harrysson och Amanda Karlssons UF-företag. Det är en liten bricka med inbyggt SIM-kort som med hjälp av gps kan hitta borttappade saker.

Ekonomitvåorna på CIS presenterade sina UF-ideér på skolans årliga "Dragons den" där en jury med näringslivsprofiler och tredjeårselever ifrågasatte och tipsade UF-företagarna.

Två av de som "pitchade" sin idé och sitt UF-företag för juryn var Ulrika Harrysson och Amanda Karlsson.

– Jag har länge velat testa att driva företag så det här känns kul, säger Amanda Karlsson.

– Vi bollade en hel del idéer fram och tillbaka och fastnade till slut för detta. Vi är rätt så glömska båda två så det föll sig naturligt, berättar Ulrika Harrysson.

Deras UF-företag heter Finding Things och ideén är att sälja en liten bricka med inbyggt SIM-kort som gör att man kan hitta borttappade saker.

– Nu måste vi försöka hitta en sponsor eftersom vi har ett rätt så högt ingångspris. Det kostar att köpa in brickorna, säger Amanda.

Tuva Lindberg och Moa Björcks UF-företag heter Unnieq Dance Studio UF och ideén är att motverka mobbning genom att erbjuda danslektioner för barn- och ungdomar.

– Jag brinner för dansen och vi har båda erfarenhet av mobbning. Så att göra skillnad och samtidigt ha roligt känns bra, säger Tuva Lindberg.