Unga talanger tog plats på Larmtorget

Kalmar Artikeln publicerades
Ida Gratte var glad att vara tillbaka på Larmtorgets scen.
Foto: Cecilia Oscarsson
Ida Gratte var glad att vara tillbaka på Larmtorgets scen.

Mjuk, akustisk musik, dansvänlig pop och låtar med attityd. De unga talangerna från Talentcoach bjöd på lite av varje när de klev på scenen för att underhålla Larmtorget på fredagskvällen.

Först ut var 17-åriga Erik Rengren från Västervik. Hans akustiska gitarrspel klingade fint ihop med hans mjuka sångröst. Mellan låtarna uttryckte han sin förvåning över hur många som kommit för att lyssna. De bänkrader som varit tomma när han började spela fylldes snart på av förbipasserande som hörde musiken.

– Vad kul att ni är så många här! För att titta på mig liksom, sa Erik Rengren och skakade på huvudet.

Talentcoach jobbar med unga talanger i regionen för att hjälpa dem att ta klivet ut i världen med sin musik. Erik Rengren bjöd på ett gäng egenskrivna låtar, bland annat en som han har baserat på en dikt skriven av hans morfar.

Näst på tur var DNT RYE, vars dansvänliga, elektroniska pop blev en en kontrast till den avskalade, aukustiska musiken. Duon klev på scenen sminkade som skelett och bjöd på en energifylld uppvisning innan Ida Gratte tog över.

Hon var glad över att få vara tillbaka på Larmtorgets scen, där hon vann P4 Nästas länsfinal förra sommaren. Hon har gjort sig ett namn bland annat för musiken hon har skrivit om sexism och sexuella övergrepp. Och att hon är en kvinna som vet vad hon tycker och vill framgick redan i hennes första låt, som följdes av den mer lättare vinnarlåten från P4 Nästa.

– Eftersom det var här jag vann måste jag förstås spela denna, sa Ida Gratte innan hon drog igång.