Vd: ”Upp emot 200 bilar kan ha brunnit upp”

Berga Artikeln publicerades
Marcus Eliasson, vd på Smålands Motorcentrum.
Foto: Anders Johansson
Marcus Eliasson, vd på Smålands Motorcentrum.

Smålands Motor höll under onsdagsmorgonen ett krismöte. Enligt vd Marcus Eliasson kan upp emot 200 bilar ha brunnit upp.

Vd Marcus Eliasson svarar från Gran Canaria där han just nu är på semester.

– Jag gör så gott jag kan här nerifrån. Vi har haft ett personalmöte på morgonen där företagshälsan varit med och gett hjälp och stöd. Vi håller också på att föra en diskussion med vårt försäkringsbolag.

Enligt Eliasson är man ungefär 70 anställda i bolaget där 35 är verksamma i Kalmar.

Vad som exakt händer med personalen är i dagsläget oklart.

– De kommer få ledigt ett tag, självklart med lön, sen i nästa vecka när allt har lagt sig lite så får vi se hur vi gör. Vi har ju filialer i både Karlskrona och Oskarshamn, dessutom har vi Bilkompaniet på Södra Vägen.

Enligt Eliasson kan upp emot 200 bilar brunnit upp. Förutom sina säljbilar räknar Eliasson in bilarna som står på verkstäderna.

Vad det gäller antalet säljbilar så ligger det just nu uppe kring 140 bilar på Blocket till ett uppskattat värde av 27,3 miljoner drygt.

Själv vill Eliasson inte gå ut med någon summa om hur mycket som kan ha brunnit upp.

– Det är inget jag kan uttala mig om i dagsläget

Vad säger ni till era kunder som kan ha haft bilar hos er?

– Det är sådant vi självklart håller på och löser nu och till våra kunder vill jag säga att vi kommer gå ut med mer information på vår hemsida under dagen.

Ted Linde är delägare på Smålands Motor. Det var hans morfar som startade upp Smålands Motor för över 50 år sedan. I en intervju med SVT kallar han Smålands Motor "ett helt livsverk" som nu har brunnit upp. I samma intervju ger han också löftet att företaget kommer byggas upp igen,

– Vi kommer att bygga upp företaget igen. Det kommer att ta tid, men vi kommer att göra det. Så är det.