Uruppförande av Camerata Nordica

Kalmar län Artikeln publicerades

När Camerata Nordica har säsongspremiären blir det uruppförande av ”und eine Springflut…”. Det är ett beställningsverk för Länsmusiken komponerat av Klas Torstensson.

Giovanni Guzzo är ledare och solist vid premiären. Han har etablerat sig som en av de mest mångsidiga och karismatiska violinisterna i sin generation.

Guzzo kommer nu direkt från en konsertserie med London Symphony Orchestra. Han har valt ett ovanligt och krävande program med Simple Symfony av B. Britten, Serenad av A. Dvořák och är själv solist i Konsert i Vivaldis namn av F. Kreisler.

Dessutom blir det uruppförande av ”und eine Springflut…” av Klas Torstensson. Hans verk framförs av orkestrar, ensembler och solister över hela världen. Han är född 1951, uppvuxen i Gamleby och verksam i Nederländerna. Han är utbildad vid Ingesunds musikhögskola samt Musikkonservatoriet i Haag.

I helgens säsongsöppning med Camerata Nordica har orkestern utökats med sex extra musiker

Konserten ges i Oskarshamns kyrka lördag 15 september Marieborgskyrkan, Västervik söndag 16 september samt Kalmar Slott, Gröna salen måndag 17 september.