Ut från listan: Plats 50-37

Maktlistan 2018 del 1 Artikeln publicerades

Tre män och två kvinnor får helt lämna Maktlistan efter att ha återfunnits på listans nedre del förra året.

Joanna Sandell (46)

Chefen på Kalmar konstmuseum stannade inte så länge. Men hon gjorde ändå en hel del för att göra det utskällda museet mer populärt. Inte minst är populära Sydosten tillbaka.

Rebecka Persson (45)

Samhällsbyggnadsnämndens chef flyttar tillbaka till Skåne, kliver upp ett pinnhål i karriären och kan titulera sig miljödirektör i Malmö. Men det imponerar inte på vår Maktlista.

Foto: Mats Holmertz

Rasmus Elm (42)

Kalmar FF:s stjärna och mittfältare lyckades stoppa parkeringsplatsen på Ängö. Men bara tillfälligt. Nu aviseras planerna på nytt, fast lite mindre än tidigare.

Patrik Evertsson (41)

Emåmejeriets grundare och vd var en frisk uppstickare som utmanade mjölkmonopolet. Men uppmärksamheten runt honom har minskat och Arla lockar tillbaka de bönder som lämnade bondekooperationen när ersättningarna var bättre på andra håll. Gift med Högsbys kommunalråd.

Kay Wiestål (38)

78-år gammal meddelade Victoriadagens grundare förra året att han efter 40 år lämnar över arrangemanget till andra. Han har kvar sitt produktionsbolag och en imponerande samling kontakter i hela Sverige. Men nu blir det mer tid för familjen.