Vad får du inte missa för roligheter i länet under juli månad?

Kalmar län Artikeln publicerades

Ny månad innebär nya evenemang. I juli bjuds det på en massa roliga evenemang, så som Musik på Larmtorget, Latitud57 och flera familjeföreställningar både på slottet och på Skälby.

Den sjätte och sjunde juli är det dags igen. Lars Winnerbäck, Lena PH, Jill Johnson, Electric banana band, Adée och Moneybrother är bara några av årets artister på familjefestivalen Latitud 57 som har lockat både små och stora musikälskare till Oskarshamns hamn sedan 2009.

Benjamin Ingrosso på Latitud förra året.
Foto: Helen Edvall
Benjamin Ingrosso på Latitud förra året.

I Kalmar bjuds det på Musik på Larmtorget två dagar i veckan under hela juli. Årets datum och artister finns presenterade i faktarutan nedan:

Årets artister

Musik på Larmtorget

3 juli: Jessica Andersson

5 juli: Nanne Grönvall

10 juli: Sonja Aldén

12 juli: Linda Bengtzing och Barbados

17 juli: Hep Stars

19 juli: Waterloo

24 juli: Syd & Ekman

26 juli: Martin Berglund & Stödorkestern

31 juli: Larz-Kristerz

2 augusti: Lifvens

7 augusti: Patrik Isaksson

Visa mer...
Larz-Kristerz på Larmtorget 2016. I år är grabbarna tillbaka igen .
Foto: Nora Fernstedt
Larz-Kristerz på Larmtorget 2016. I år är grabbarna tillbaka igen .

Varje torsdag, fredag och lördag under hela juli hålls det högklassig teater på Krusenstiernska trädgården. I år är det Thomas Petersson, som tillsammans med frugan Anna-Karin Palmgren, Johan ”Partaj” Petersson, Sussie ”Segermyhr” Eriksson och Kalmars stolthet Anna Rydell som står på scen. Det blir ett komiskt otrohetskaos i DubbelTrubbel.

Årets teater på Krusenstiernska: Dubbel Trubbel.
Foto: Sofia Björkesjö
Årets teater på Krusenstiernska: Dubbel Trubbel.

Den andra juli är det premiär för Duran och Mollans nya föreställning ”Tidsresan”. Som vanligt är hela gänget med och den här gången gör de en tidsresa och massa annat kul.

Duran och Mollans nya show för i år heter ”Tidsresan”.
Foto: Mattias Rubin
Duran och Mollans nya show för i år heter ”Tidsresan”.

Den 24 juli är det Snusk och rockafton i Byxelkrok för femte året i rad och förutom Robert Gustafsson så kommer också bland annat Jeanette Capocci, Sussie Eriksson och Johan Petersson dit och underhåller.

För den som är lite mer sportigt lagd så bjuds det en hel del andra roligheter, bland annat:

Kalmar swimrun: Den 14 juli är det dags att svira om till våtdräkt. I lag om två personer ska deltagarna ta sig runt en bana genom att simma och springa. Tävlingen hålls i centrala Kalmar, så det går också bra att bara sitta bredvid och titta på medan andra svettas.

Kalmar dancing days: I tre dagar kan du gå på workshops, tävla samt dansa till ett par av Sveriges bästa dansband. Den 20-22 juli drar evenemanget igång.

Detta är bara ett urval av allt kul som bjuds i länet under juli månad. Missa inte detta!